Oorgaatjes zetten

J22 beschikt over de juiste apparatuur ( Studex System 75) en certificaten om gaatjes in het oor te zetten. De speciale oorknopjes zijn gemaakt van chirurgisch staal, zodat de kans op ontstekingen gering is.

Wij zetten oorgaatjes vanaf de leeftijd van 10 jaar. Omdat wij het belangrijk vinden dat een kind er echt zelf voor kiest. En op deze leeftijd kan je goed uitleggen wat er gaat gebeuren..

Wij kunnen vanaf 20 euro al oorgaatjes zetten. De prijs is afhankelijk van de oorbellen die je uitzoekt. We hebben oorknopjes van Chirurgisch staal en verguld goud. Deze materialen zorgen ervoor dat er geen allergische reacties optreden en er een snelle genezing is. Alle Studex oorstekers en oorbellen zijn hypoallergeen, nikkelafgifte-, lood-, cadmium- en kobalt-vrij.

 

Hoe gaan wij te werk?

Eerst worden de oren ontsmet. Vervolgens wordt er met een jodiumstift een stip gezet op de plek waar het gaatje moet komen. Zo kan worden bekeken of de stippen beide op dezelfde hoogte zitten en mooi in het midden. Daarna wordt de oorbel in het apparaat geplaatst.

De eerste oorbellen, waarmee de gaatjes gezet worden, zijn in steriele wegwerpverpakkingen verpakt. Het apparaat werkt snel en eenvoudig. Hierbij wordt gelijktijdig het gaatje gemaakt, de oorbel in het oorgaatje gezet en de sluiting (pousette) op de achterkant aangebracht. Er worden geen gaatjes geschoten maar gezet; de oorbel is zo scherp als een piercing-naald.

Doet het zetten pijn?

Het zetten van gaatjes een kwestie van seconden. Dankzij het gebruik van het Sudex System 75 is het zetten van de eerste oorbellen nauwelijks voelbaar. Bovendien is gebruik van het apparaat vrijwel geruisloos, het enige wat je zult voelen is een klein prikje.

Zwemmen met pas gezette oorbellen

Met pas geprikte oorbellen kun je gewoon zwemmen. Maak je oren na het zwemmen wel een extra keer schoon met een ontsmettingsmiddel. Mochten de oren wel rood worden na het zwemmen of je houdt er last van, dan kun je beter even wachten met zwemmen.

Verzorgingstips? klik hier